Markiser er et glimrende alternativ for å dempe sollyset, og for å gi skygge og blokkere for sollyset. I tillegg gir markisen beskyttelse for nedbør som regn og snø. Markiser kan erstatte overbygg og de kan dekke store flater. Selv om markisene er robuste er de samtidig følsomme for mye vind ettersom de tar mye vind når de er ute.


TERRASSEMARKISE

Denne markisetypen er i dag den mest benyttede markisen for skjerming av butikkvinduer, terrasser og steder der man ønsker en stor skyggesone utenfor fasaden. En norsk sommer garanterer ikke alltid solfylte dager og når regnskuren først kommer kan familien fortsatt nyte middagen ute på terrassen.
Fargevalg fra Sandatex >>
Fargevalg fra Sattler >>

 


VINDUSMARKISE

Markisetype med armer på sidene. Dekker ofte bare ett vindu. Aluminiumskassett i overkant. Inne i kassen ligger duken på et rør. Standard vindusmarkise er beregnet for vinduer opptil 3400 mm. Leveres standard med snoropptrekk og låsbare armer. Vindusmarkise kan leveres med vinsje eller motor.
Fargevalg fra Sandatex >>
Fargevalg fra Sattler >>

 


FASADEMARKISER

Markisetypen fungerer i hovedsak som en vindusmarkise. Den er kraftigere og kan leveres i større lengder og for høyere vinduer. En ypperlig løsning for vindusflater opptil 6000 mm. Det er mulig å dekke flere vinduer med en og samme markise.
Fargevalg fra Sandatex >>
Fargevalg fra Sattler >>

 


PERGOLAMARKISE

Pergolamarkise er dekorativt og ikke minst dimensjonert for å tåle enda større belastninger enn de vanlige terrassemarkisene. Pergolamarkisen kan gi full overdekning av store terrasser på for eksempel 7 x 6 meter.

 

 

 


DUKSKIFT

En markise har normalt en levetid på 15-20 år. Duken bør skiftes på markisen etter 8-10 år.  Vi kan skifte duk på alle markiser, men i endel tilfeller er slitasjen på profiler og armer så omfattende at man bør vurdere ny markise.
Fargevalg fra Sandatex >>
Fargevalg fra Sattler >>